środa, 25 kwietnia 2012
Peeling enzymatyczny EKO - wykonanie
Wykonanie oczywiście rozpoczynamy od znalezienia woreczka z zestawem do wykonania peelingu oraz odnalezienia instrukcji na stronie BU.
1 - Przed przystąpieniem do wykonania peelingu sprawdź zawartość zestawu i przygotuj sobie miejsce pracy zachowując podstawowe zasady higieny: czysty blat, umyte ręce itp. Wszystkie elementy wchodzące w skład zestawu są czyste i nie wymagają odkażania.
2 - Do dużego, plastikowego pudełka przesyp wszystkie produkty w proszku, za wyjątkiem enzymów Bromaleiny/Papainy. Wymieszaj dokładnie całość za pomocą dołączonej łyżeczki.
3 - Następnie dodaj ostrożnie do mieszanki - sproszkowane enzymy (Bromalaina/Papaina) z plastikowej probówki i dokładnie wymieszaj całość, tak by rozprowadzić enzymy w całej objętości proszku. Na koniec zakręć pudełko i mocno nim wstrząśnij przez ok. 10 sekund.
4- Naklej na opakowanie etykietkę z nazwą gotowego produktu, wpisując uprzednio datę ważności peelingu. Peeling enzymatyczny EKO gotowy do użytku!
Postać wykonanego produktu to kremowo-beżowy, drobny proszek, o zapachu charakterystycznym dla mleka i mąki owsianej. Racja naprawdę czuc zapach mleka:)
Pozdrawiam,
Mag
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Będę musiałą spróbować. Przekonałam się do peelingów po artykule https://evospa.pl/peeling-kawitacyjny-czy-mikrodermabrazja-ktory-z-dwoch-popularnych-zabiegow-wybrac. Poczytajcie sobie
OdpowiedzUsuń